COVID19: alles over het Coronavirus voor de ambtelijk secretaris

 

Het Coronavirus (COVID19) heeft grote impact op de bedrijfsvoering van veel organisaties in Nederland.  Als ambtelijk secretaris kun je in deze situatie je meerwaarde laten zien en de ondernemingsraad en bestuurder ondersteunen, adviseren en helpen om structuur en overzicht te brengen.

Op deze pagina hebben we onze informatie over het Coronavirus gebundeld die van nut kan zijn voor je werk als ambtelijk secretaris.

Webinar: Ondernemingsraad en de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW-regeling)

 Op 1 april 2020 is de nieuwe tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (de NOW-regeling)
gepubliceerd. Om banen en inkomens te beschermen biedt de overheid een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemingen die omzetverlies lijden door de coronacrisis. De NOW-regeling vervangt de werktijdverkorting (WTV)  en moet zoveel mogelijk werknemers aan het werk houden. 

We gaan massaal digitaal!

We zijn de afgelopen tijd massaal gestart met online samenwerken en beeldvergaderen. Margo Hendiks neemt je in haar blog mee hoe je als ambtelijk secretaris de ondernemingsraad zo goed mogelijk kunt ondersteunen bij het beeldvergaderen. Ze heeft praktische tips en tricks verzameld uit de massa tips op internet en aangevuld met haar eigen ervaringen. 

Webinar ondernemingsraad en Corona

Op vrijdag 20 maart jl. hebben we een extra ingelaste webinar gehouden over dit onderwerp met Stefan Jansen, advocaat bij de Voort advocaten | mediator. In deze anderhalf durende seminar is Stefan ingegaan op alle maatregelen en gevolgen en heeft hij vragen van de deelnemers beantwoord. 

C-OR-ORNAVIRUS

Presentatie over de rol van de ondernemingsraad bij de veranderingen in de onderneming van Stefan Jansen, advocaat bij de Voort advocaten | mediator. 

Corona crisis: ambtelijk secretaris ondernemingsraad aan de bak!

Corry Oosterhoorn geeft je in haar blog een aantal praktische tips die je als ambtelijk secretaris kunt gebruiken om de ondernemingsraad en bestuurder bij te staan tijdens de corona crisis.

Stel hier je vraag

Heb je een vraag over Corona en de ondernemingsraad? Aarzel niet en stuur je vraag op. Samen met onze specialisten proberen we jouw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Je krijgt het antwoord via e-mail toegestuurd.

 

Nuttige documenten

 Hieronder hebben we een aantal nuttige documenten voor je verzameld

Werktijdverkorting

Stappenplan werktijdverkorting

Werktijdverkorting

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Whitepaper

Arbeidsrechtelijke en medezeggenschapsrechtelijke
aandachtspunten Coronavirus

Whitepaper

Thuiswerken en Corona

OR-rechten

OR rechten bij meest voorkomende maatregelen

Rijksoverheid

Documenten Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid