Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alle leden doen actief mee! Illusie of mogelijk?

9 oktober 2019 | 19:00 - 21:30

Gratis

Een grote irritatie bij ambtelijk secretarissen (en leden van) ondernemingsraden, cliëntenraden en medezeggenschapsraden is de ogenschijnlijk gebrekkige inzet van sommige leden van de raad. Stukken worden niet gelezen, te laat komen, niet actief meedoen met vergaderingen, geen eigen mening geven, etc. Leden worden hier soms op aangesproken of niet, maar een structurele verandering blijft vaak achterwege.

Is dit gebrek aan inzet of is er wat anders aan de hand? Wat kun je doen om alle leden van deze medezeggenschapsraden maximaal te betrekken?

Presentatie
Heb je je als ambtelijk secretaris weleens afgevraagd of de presentatie die je gebruikt wel past bij de doelgroep? Is geschreven tekst (zelfs in ‘Jip en Janneke’ taal) wel het meest geschikt om informatie over te brengen aan deze groep? Misschien moet je aan de slag met visualisaties of een andere leervorm zodat iedereen kan aanhaken?

Werkvorm
Vergaderingen vinden meestal plaats aan een tafel in een kring. Is dit wel de meest geschikte vorm om alle leden actief mee te laten doen? Misschien moet je juist aan de slag met een andere werkvorm die beter past bij de groep. Een werkvorm waarbij ook de ‘stille’ leden het woord nemen en aan bod komen?

Trainer/coach Margo Hendriks neemt ons mee op reis langs verschillende presentatie- en werkvormen.  We ervaren hoe het is om op een andere manier informatie te verwerken en met elkaar van gedachte hierover te kunnen wisselen.

Ieder jaar organiseren we een reeks Na-Tafel avonden voor ambtelijk secretarissen. Dit is een avond gezellig bijeen komen, netwerken, maar tegelijk ook deskundigheidsbevordering. We dineren eerst samen (optioneel) waarna we een interactieve workshop houden over een actueel thema of een onderwerp waar we in ons vak mee te maken hebben. 

Kosten Na-Tafelen:
Gratis als je ingeschreven staat bij OR-ondersteuning of lid bent van het LSR 
en anders € 24,20 (€20,00 exclusief b.t.w.)

Kosten Diner:
€ 25,00 inclusief 2 drankjes

Margo Hendriks

Margo Hendriks

Trainer / Coach

Margo is trainer/ adviseur medezeggenschap vanuit haar eigen bureau Margo Hendriks training & coaching.  Haar carrière binnen de medezeggenschap is begonnen in de zorg. Waarin zij 11 jaar als verpleegkundige werkte en lange tijd actief is geweest binnen de medezeggenschap. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar het trainersvak. Waarna zij zich onder andere is gaan specialiseren als Scrum Master in de toepassing van Scrum binnen de medezeggenschap en Agile processen binnen organisaties. Margo werkt praktijkgericht waarin zij raden inspireert een proactieve rol te vervullen bij ontwikkelingen binnen de organisatie. Dit is niet alleen te herkennen is in haar wijze van trainen, maar ook in haar werkzaamheden als technisch voorzitter en coach. Haar motto: daag jezelf iedere dag uit een klein beetje beter te worden en durf te experimenteren.

PROGRAMMA

17.30 uur   Diner
19.00 uur   Start workshop
21.30 uur   Einde workshop

LOCATIE

De Na-Tafel avond wordt gehouden bij: Grand Café Central, Markt 23 te Gouda  

INSCHRIJFFORMULIER

Gegevens

Datum:
9 oktober 2019
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

OR Ondersteuning
Telefoon:
0182-231270
Website:
www.or-ondersteuning.nl

Locatie

Grand Café Central
Markt 23
Gouda, 2801 JJ Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.grandcafecentral.nl/