Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training: Basis wet en regelgeving WMS

18 mei | 09:00 - 12:30

De medezeggenschap op scholen is geregeld in de Wet Medezeggenschap op Scholen. In deze wet zijn de regels en bevoegdheden vastgelegd van de geledingen (personeel, ouders en, in het voortgezet onderwijs, leerlingen) in de medezeggenschapsraad.

Als MR-assistent wordt er dan ook van je verlangd dat je hiervan op de hoogte bent. Maar ook dat je op de hoogte bent van verdere wetten waarmee de medezeggenschapsraad regelmatig te maken heeft, zoals de Wet goed onderwijs en goed bestuur, de Wet op het passend onderwijs en de Wet versterking bestuurskracht onderwijsinstellingen. Verder weet je als eerste aanspreekpunt voor MR-verkiezingen precies hoe de verkiezingsprocedure verloopt en hoe je de organisatie daarbij kunt ondersteunen.

Na het volgen van deze training

  • Heb je inzicht in de Wet Medezeggenschap op Scholen;
  • Ben je op de hoogte van de kaders van de Wet Medezeggenschap op Scholen, meer in het bijzonder van het advies- en instemmingsrecht van de medezeggenschapsraad en de verschillende geledingen binnen de medezeggenschapsraad;
  • Kun je reglementen en convenanten lezen en begrijpen waarom bepaalde bepalingen in het reglement en convenant zijn opgenomen;
  • Ben je op de hoogte van het scholingsrecht, het informatierecht en andere faciliteiten van de medezeggenschapsraad;
  • Weet je hoe de verkiezingen worden opgezet;
  • Kun je de medezeggenschapsraad verwijzen naar andere bijbehorende wet en regelgeving.
Jolande Jansen

Jolande Jansen

Advocaat

Jolande is sinds 2010 als advocaat verbonden aan De Voort Advocaten | Mediators te Tilburg en is werkzaam op de sectie Medezeggenschap- en Arbeidsrecht. Daarnaast is zij docent aan Tilburg University waar zij doceert in het vak oefenrechtbank. Zij schreef het handboek cliëntenraden en studeerde cum laude af voor de specialisatieopleiding arbeidsrecht van de Grotius Academie.

Meer informatie over de workshop

Gegevens

Datum:
18 mei
Tijd:
09:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Organisator

AS-opleidingen
E-mail:
opleidingen@or-ondersteuning.nl
Site:
www.as-opleidingen.nl

Locatie

Accomodatie Domstad
Koningsbergerstraat 9
Utrecht, 3531 AJ Nederland
+ Google Maps