Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Nieuwe regels, een nieuw gesprek?

12 december 2018 | 12:30 - 16:30

€125

Met het vierde jaarcongres op rij zet de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) een traditie neer in het organiseren van een inspirerend congres.
De maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties en ondernemingen komt steeds meer in de schijnwerpers te staan. Nieuwe regels zetten onderwerpen als het (top)beloningsbeleid en laagdrempelige en duurzame arbeid op de gezamenlijke agenda van bestuurders, toezichthouders (RvC/RvT) en ondernemingsraden. Maar regels bieden slechts een opstap voor het aangaan van de (ook ethische) vraagstukken waar de Governance voor staat.
Of u nu actief bent in de profit- of non profit, de relatie met de samenleving en het actief toetsen van besluiten op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de eigen organisatie vragen meer en meer uw aandacht.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bestemd voor bestuurders, leden van raden van commissarissen en raden van toezicht en ondernemingsraadsleden, maar ook voor ambtelijk secretarissen.

Programma
12.30 uur  Ontvangst met een broodje
13.00 uur  Welkom door dagvoorzitter Trude Maas, voorzitter Alliantie Medezeggenschap & Governance
13.10 uur  Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau, over het belang van een sociaal contract voor organisaties en ondernemingen
13.30 uur  Eerste rondetafelgesprekken aan de hand van stellingen
14.00 uur  Camiel Selker, co-auteur van het boek Bovenbazen, over beloningsbeleid in relatie tot nieuwe regels voor OR en toezicht
14.20 uur  Tweede rondetafelgesprekken aan de hand van stellingen
14.50 uur  Pauze
15.10 uur  Keuze uit drie workshops:
Workshop 1:
Het sociaal contract: bouwstenen voor een duurzame inclusieve arbeidsmarkt. Door Basis en Beleid Organisatieadviseurs en Blikverruimers
Workshop 2:
Topbeloning op de agenda van RvC/RvT en OR. Door SBI Formaat, NCD, WissemaGroup en De Voort Advocaten
Workshop 3:
De driehoek draait: delen van mooie voorbeelden en ervaringen. Door Tineke de Rijk, voordrachtscommissaris, en Tonny Groen, coördinator Driehoek 3D- Trofee.

16.10 uur  Uitreiking Driehoek 3D-Trofee door juryvoorzitter Pauline van der Meer Mohr

De Driehoek 3D-Trofee is een prijs voor de organisatie die het goede voorbeeld geeft als het gaat om de dialoog tussen medezeggenschap (ondernemingsraad), toezicht (RvT/RvC) en bestuur. Twee bedrijven zijn genomineerd: FrieslandCampina en Tata Steel Nederland.

16.30 uur  Afsluiting door dagvoorzitter Trude Maas
16.45 – 18.00 uur  Napraten en netwerken met een drankje

Organisator

Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG)
Website:
http://www.medezeggenschap-en-governance.nl

Locatie

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
Doorn, 3941 EP Nederland
+ Google Maps
Share This