Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Na-Tafelen: Hoe gaan vakbonden en ondernemingsraden in de toekomst samenwerken?

29 januari | 19:00 - 21:30

Hoe gaan vakbonden en ondernemingsraden in de toekomst samenwerken?

 

Kunnen vakbonden toegevoegde waarde hebben in de huidige arbeidsmarkt met razendsnel veranderende arbeidsrelaties? De organisatiegraad in Nederland is nog nooit zo laag geweest en steeds vaker sluiten organisaties cao’s af met ondernemingsraden. Is dit wel wenselijk. Wat betekent dit voor de samenwerking tussen vakbonden en ondernemingsraden?

Hierover gaan we in gesprek met Martin Pikaart en Michelle Rijntjes, beiden bestuursleden van het Alternatief voor Vakbond.

Michelle Rijntjes

Michelle Rijntjes

Secretaris Alternatief voor Vakbond

Michelle Rijntjes is jurist en voormalig ambtelijk secretaris. Sinds 3 jaar is zij voor de Alternatief voor Vakbond arbeidsjurist in de onderhandelingsdelegatie bij de diverse cao-onderhandelingen en coördineert en ondersteunt zij de medezeggenschapsplatforms.

Martin Pikaart

Martin Pikaart

Voorzitter Alternatief voor Vakbond

Tien jaar geleden richtten Martin Pikaart samen met Mei Li Vos het Alternatief voor Vakbond op. Onder meer uit ontevredenheid over de bestaande vakbonden waar de touwtjes in handen waren van dezelfde ‘vaak oudere’ mannen. Intussen heeft de AVV zich ontwikkelt tot een serieuze partner die menig cao’s heeft afgesloten.

 

Ieder jaar organiseren we een reeks Na-Tafel avonden voor ambtelijk secretarissen. Dit is een avond gezellig bijeen komen, netwerken, maar tegelijk ook deskundigheidsbevordering. We dineren eerst samen (optioneel) waarna we een interactieve workshop houden over een actueel thema of een onderwerp waar we in ons vak mee te maken hebben. 

Kosten Na-Tafelen:
Gratis als je ingeschreven staat bij OR-ondersteuning of lid bent van het LSR 
en anders € 24,20 (€20,00 exclusief b.t.w.)

Kosten Diner:
€ 25,00 inclusief 2 drankjes

PROGRAMMA
17.30  uur   Diner
19.00 uur   Start workshop
21.30 uur   Einde workshop

LOCATIE:
Brasserie Bar de Zalm
Markt 34 te Gouda  

AANMELDEN

Gegevens

Datum:
29 januari
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Brasserie de Zalm
Markt 34
Gouda, 2801 JJ Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.dezalm.com