Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natafelen over de onderstroom in de ondernemingsraad of cliëntenraad

27 november 2019 | 19:00 - 21:30

Gratis

Hoe alles wat onder tafel blijft boven tafel komt

Herken je dat? De sfeer in de ondernemingsraad of cliëntenraad is al langere tijd beklemmend. Alleen bij de gedachte aan het volgende overleg van de raad voel je direct spanning en ongemak in je buik. Alsof er een grauwe deken over het medezeggenschapswerk ligt.

Je merkt dat wat er werkelijk toe doet en wat de leden echt vinden en ervaren, nooit volledig aan bod komt. Als het ‘spannend’ wordt verdwijnt een onderwerp met een cynische opmerking of lollig doen snel van tafel. Jullie praten om zaken heen en sommige mensen worden al te vaak genegeerd. Er wordt meer over elkaar dan met elkaar gepraat. De wandelgangen zijn bepalender dan het geplande overleg. Genomen besluiten worden regelmatig opnieuw ter discussie gesteld.

De communicatie is dus alles behalve open en constructief. ‘We hebben een volle agenda en moeten door, door, door’, roept de voorzitter nog maar eens. Die broeiende onderstroom van onvrede en irritatie zwelt aan, niet alleen bij jou. Je merkt het ook aan anderen. Maar ja, hoe keer je dit energie-slurpende proces?

Tijd voor actie! Tijdens de workshop leer je begrijpen hoe de onderstroom werkt en wat jouw rol als ambtelijk secretaris kan zijn. De onderstroom bespreekbaar maken werkt verrassend en bevrijdend. Het is spannend en confronterend. Door eindelijk bespreekbaar te maken wat lange tijd onbesproken bleef, leg je samen de basis voor een efficiënte, levendige en krachtige medezeggenschap. Alle kracht komt boven tafel. Daar krijg je energie van.

Ieder jaar organiseren we een reeks Na-Tafel avonden voor ambtelijk secretarissen. Dit is een avond gezellig bijeen komen, netwerken, maar tegelijk ook deskundigheidsbevordering. We dineren eerst samen (optioneel) waarna we een interactieve workshop houden over een actueel thema of een onderwerp waar we in ons vak mee te maken hebben. 

Kosten Na-Tafelen:
Gratis als je ingeschreven staat bij OR-ondersteuning of lid bent van het LSR 
en anders € 24,20 (€20,00 exclusief b.t.w.)

Kosten Diner:
€ 25,00 inclusief 2 drankjes

Michiel van Vliet

Michiel van Vliet

Trainer / Adviseur

Mijn naam is Michiel van Vliet en mijn bedrijf heet Zetje. Ik ben gespecialiseerd in medezeggenschap, communicatie & gedrag, samenwerking & teambuilding. Ik train, ondersteun en coach ondernemingsraden en cliëntenraden in bewustwording en keuzes maken om écht invloed uit te oefenen. Ik heb een natuurlijke aanleg om in en met groepen te werken. Handvatten bieden bij het uitstippelen van een route is voor mij belangrijker dan invloed hebben op ‘de route zelf’. In mijn rol van trainer maak ik bespreekbaar wat vaak onbesproken blijft.

Zetje

PROGRAMMA

17.30 uur   Diner
19.00 uur   Start workshop
21.30 uur   Einde workshop

LOCATIE

De Na-Tafel avond wordt in Gouda gehouden bij:
Brasserie Bar de Zalm
Markt 34 te Gouda  

INSCHRIJFFORMULIER

Gegevens

Datum:
27 november 2019
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

OR Ondersteuning
Telefoon:
0182-231270
Website:
www.or-ondersteuning.nl

Locatie

Brasserie de Zalm
Markt 34
Gouda, 2801 JJ Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.dezalm.com