Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training: Groepsdynamica

6 december | 09:00 - 17:00

Je hebt als ambtelijk secretaris binnen de ondernemingsraad voortdurend te maken met groepsontwikkeling en groepsdynamische processen. Inzicht in groepen en groepsprocessen helpen je daar op in te spelen of op te anticiperen en je rol als coach in te nemen. Zeker als er sprake is van een complexe samengestelde ondernemingsraad.

De module Groepsdynamica leert je over de processen die zich in een groep kunnen afspelen en hoe je die processen kunt beïnvloeden. Belangrijk zijn de context van de groep en de wederzijdse beïnvloeding. Je leert over het functioneren van groepen en hoe je daar zelf mee om kunt gaan. Na verkiezingen en benoeming van nieuwe leden van de ondernemingsraad is er wel een groep gevormd, maar nog niet een goed, samenwerkend team. Als OR-coördinator kijk je op welke wijze de communicatie binnen de ondernemingsraad optimaal wordt ingericht om als team zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Na het volgen van deze module:

  • Ben je op de hoogte van de theorie achter groepsdynamica
  • Herken je de verschillende ontwikkelingsfasen waarin een groep zich kan bevinden
  • Weet je hoe je als OR-coördinator met groepsvorming om kunt gaan en hoe je de ondernemingsraad daarin kunt adviseren
  • Weet je als OR-coördinator wat er nodig is om je team de verschillende fases te laten doorlopen en welke begeleiding de ondernemingsraad hierin nodig heeft.
Margo Hendriks

Margo Hendriks

Eigenaar Margo Hendriks Training & Coaching

Margo is trainer/ adviseur medezeggenschap vanuit haar eigen bureau Margo Hendriks training & coaching. Haar carrière binnen de medezeggenschap is begonnen in de zorg. Waarin zij 11 jaar als verpleegkundige werkte en lange tijd actief is geweest binnen de medezeggenschap. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar het trainersvak en zich doorontwikkeld tot communicatiespecialist en teamcoach. Daarnaast heeft zij zich onder andere gespecialiseerd in Agile processen binnen organisaties en het voorzitterschap. Margo werkt praktijkgericht. Zij inspireert ondernemingsraden een proactieve rol te vervullen bij ontwikkelingen binnen de organisatie. Dit is niet alleen te herkennen in haar wijze van trainen, maar ook in haar werkzaamheden als technisch voorzitter en coach.
Haar motto: daag jezelf iedere dag uit een klein beetje beter te worden en durf te experimenteren.

Meer informatie over de workshop

Gegevens

Datum:
6 december
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.as-opleidingen.nl/2018/05/01/module-5c-methodieken-groepsdynamica/

Organisator

AS-opleidingen
E-mail:
opleidingen@or-ondersteuning.nl
Site:
www.as-opleidingen.nl

Locatie

Seats2meet Amersfoort CS
Stationsplein 49
Amersfoort, 3818 LE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 33 2022190
Site:
https://www.seats2meet.com/locations/322/S2M_station_Amersfoort/