Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training Methodieken: Groepsdynamica

24 november | 09:00 - 17:00

Je hebt als ambtelijk secretaris binnen de ondernemingsraad voortdurend te maken met groepsontwikkeling en groepsdynamische processen. Inzicht in groepen en groepsprocessen helpen je daar op in te spelen of op te anticiperen en je rol als coach in te nemen. Zeker als er sprake is van een complexe samengestelde ondernemingsraad.

De module Groepsdynamica leert je over de processen die zich in een groep kunnen afspelen en hoe je die processen kunt beïnvloeden. Belangrijk zijn de context van de groep en de wederzijdse beïnvloeding. Je leert over het functioneren van groepen en hoe je daar zelf mee om kunt gaan. Na verkiezingen en benoeming van nieuwe leden van de ondernemingsraad is er wel een groep gevormd, maar nog niet een goed, samenwerkend team. Als OR-coördinator kijk je op welke wijze de communicatie binnen de ondernemingsraad optimaal wordt ingericht om als team zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Na het volgen van deze module:

  • Ben je op de hoogte van de theorie achter groepsdynamica
  • Herken je de verschillende ontwikkelingsfasen waarin een groep zich kan bevinden
  • Weet je hoe je als OR-coördinator met groepsvorming om kunt gaan en hoe je de ondernemingsraad daarin kunt adviseren
  • Weet je als OR-coördinator wat er nodig is om je team de verschillende fases te laten doorlopen en welke begeleiding de ondernemingsraad hierin nodig heeft.
Tom Mickers

Tom Mickers

Coach- / teamtrainer en veranderkundige

Tom combineert zijn ervaringen als coach-/teamtrainer en veranderkundige om op een duurzame manier resultaat te bereiken. Al 14 jaar begeleidt Tom mensen in hun maximale potentieel om te zetten in concreet gedrag. Zijn aanpak is dynamisch en gericht op rendement en voldoening. Zijn opleiding in mental-coaching geeft hem het inzicht en de vaardigheid om mensen op gedragsniveau en op mentaal niveau te stimuleren en te ondersteunen. Als professional coach weet hij vlot tot de kern van weerstand te komen. Als trainer in ‘ervarend leren’ herkent hij groepsdynamische processen en weet hij hier effectief mee te werken. Tom inspireert anderen het maximale uit zichzelf te halen.

Meer informatie over de workshop

Gegevens

Datum:
24 november
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://opleiding.or-ondersteuning.nl/2018/05/01/module-5c-methodieken-groepsdynamica/

Organisator

AS-opleidingen
E-mail:
opleidingen@or-ondersteuning.nl
Site:
www.as-opleidingen.nl

Locatie

Accomodatie Domstad
Koningsbergerstraat 9
Utrecht, 3531 AJ Nederland
+ Google Maps