Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training: Rol ambtelijk secretaris bij efficiënt en effectief vergaderen van een medezeggenschapsorgaan

30 juni | 09:00 - 12:30

€245

Vergaderen is een essentiële activiteit voor ondernemingsraden, cliëntenraden en medezeggenschapsraden. Samen ook wel het medezeggenschapsorgaan (MZO) genoemd. Zij besteden hier dan ook veel tijd aan. Vergaderen kan op vele manieren en iedere vergadering of ieder agendapunt kan een ander doel dienen. Als ambtelijk secretaris ondersteun je het medezeggenschapsorgaan (MZO) en haar individuele leden bij het goed vormgeven van hun werkzaamheden. Dus ook bij het efficiënt en effectief vergaderen. Maar welke rol heb je hierbij en hoe geef je vorm aan deze rol? Welke handvatten kan je de MZO-leden meegeven?

In deze training leer je wat jouw bijdrage kan zijn aan het efficiënt en effectief vergaderen van het MZO. We kijken naar wat de wet aangeeft over de vergaderingen binnen het MZO. We bespreken welke verschijningsvormen van een agenda voor een MZO-overleg er zijn en hoe je deze publiceert aan de medewerkers in de organisatie. We verdiepen ons in de verschillende rollen die deelnemers tijdens de vergadering kunnen hebben en we staan stil bij het vergaderproces. Wat zie je allemaal gebeuren tijdens de MZO-vergadering waarop je als ambtelijk secretaris feedback kunt geven aan de MZO-leden? De training wordt afgesloten met een eindopdracht.

Na het volgen van deze module:

  • Ken je jouw mogelijkheden om bij te dragen aan een efficiënt en effectief vergaderproces van het MZO
  • Ben je bekend met de (wettelijke) achtergronden van het vergaderproces van het MZO
  • Heb je inzichten gekregen welke elementen bijdragen aan het inrichten van efficiënte en effectieve vergaderingen.
Miriam ter Weeme

Miriam ter Weeme

Trainer / Adviseur / Coach

Miriam is een ervaren ambtelijk secretaris, trainer & adviseur. Zij werkt ruim 15 jaar in de medezeggenschap en heeft diverse ondernemingsraden en bestuurders in de praktijk begeleid en geadviseerd. Miriam heeft veel ervaring in de internationale context en werkt methodisch en efficiënt.
In 2011 is zij benoemd tot ‘Ambtelijk (OR) Secretaris van het jaar’.

 

Meer informatie over de workshop

Gegevens

Datum:
30 juni
Tijd:
09:00 - 12:30
Kosten:
€245
Evenement Categorie:
Site:
https://www.as-opleidingen.nl/2017/09/13/methodieken-vergadervormen/

Locatie

Online training
Nederland

Organisator

AS-opleidingen
E-mail:
opleidingen@or-ondersteuning.nl
Site:
www.as-opleidingen.nl