Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training: Trainer-on-the-job (deel II)

6 december | 09:00 - 17:00

Deze training bestaat uit 2 dagen op 8 november en 6 december 2021.

In je rol als ambtelijk secretaris/adviseur OR lever je naast jouw inhoudelijk advies en ondersteuning ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en professionaliteit van de medezeggenschap. Je weet welke kennis en vaardigheden (nieuwe) OR-leden nodig hebben om te kunnen excelleren in de ondernemingsraad. Je weet hoe je de scholing organiseert of realiseert.

De training Trainer-on-the-job bestaat uit twee dagen. De eerste dag van de training gaat vooral in op scholing. Je leert hoe je de scholingsbehoefte van de ondernemingsraad in kaart kunt brengen, het scholingsplan kan opstellen voor individuele leden van de ondernemingsraad of de gehele ondernemingsraad en hierover te adviseren.

De tweede dag is meer gericht op hoe je zelf als OR-adviseur de training kunt verzorgen. Naast didactische kennis krijg je tips over presentatie zodat je zonder problemen een training, over bijvoorbeeld de WOR of een introductietraining ondernemingsraad, kunt verzorgen. We besteden ook ruime aandacht aan de online trainingen. Deze kennen immers een hele andere dynamiek dan de offline trainingen.

Na het volgen van deze training:

  • Weet je op basis van de benodigde competenties de scholingsbehoefte in kaart te brengen voor de ondernemingsraad en de individuele leden
  • Kun je een scholingsplan opstellen
  • Kun je de ondernemingsraad adviseren over scholingsmogelijkheden en trainers
  • Heb je de didactische kennis en vaardigheden en inzicht in presentatiemogelijkheden
  • Ben je in staat een heldere en duidelijke training of presentatie te geven, zowel online als offline.
 Johan Berends

Johan Berends

Trainer / Coach

Met zijn bedrijf Metamorfase traint en coacht Johan Berends ondernemingsraden. Zijn visie op medezeggenschap richt zich op 2 punten: verantwoordelijkheid nemen voor de continuïteit van de organisatie en de belangen van alle medewerkers dienen. In 2018 kwam zijn boek ‘Zet je tanden in de WOR’ uit waarin vragen van OR-leden voorzien zijn van praktische antwoorden. Johan weet als geen ander wat de ambtelijk secretaris/Adviseur OR nodig heeft om de trainingsbehoefte van (nieuwe) OR-leden te inventariseren en organiseren.

Meer informatie over de workshop

Gegevens

Datum:
6 december
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.as-opleidingen.nl/2018/11/20/trainer-on-the-job/

Organisator

AS-opleidingen
E-mail:
opleidingen@or-ondersteuning.nl
Site:
www.as-opleidingen.nl

Locatie

Seats2meet Amersfoort CS
Stationsplein 49
Amersfoort, 3818 LE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 33 2022190
Site:
https://www.seats2meet.com/locations/322/S2M_station_Amersfoort/