Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Webinar: de ondernemingsraad als onderhandelpartner

17 april | 11:00 - 12:00

De ondernemingsraad speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming en wijziging van arbeidsvoorwaarden binnen een onderneming. Sterker nog, de plaats van de vakbonden aan de onderhandelingstafel wordt steeds vaker ingenomen door ondernemingsraden. Het grote voordeel hiervan is dat er sprake is van maatwerk. De arbeidsvoorwaarden zijn dan specifiek gericht op de eigen onderneming en de daarin werkzame werknemers. Maar de ondernemingsraad kan wel in een spagaat terecht komen, omdat hij niet alleen de belangen van de medewerkers behartigt, maar ook oog moet hebben voor de belangen van de onderneming. Hetzelfde geldt bij het afsluiten van een sociaal plan in het kader van een reorganisatie. Wat zijn de aandachtspunten voor de ondernemingsraad als onderhandelpartner? In dit webinar praten Jolande Janssen en Sanne Luiten u hierover bij en ook geven zij tips en tricks aan de hand van de praktijk.

Jolande Janssen

Jolande Janssen

Advocaat

Jolande Janssen is sinds 2010 als advocaat verbonden aan De Voort Advocaten | Mediators te Tilburg en is werkzaam op de sectie Medezeggenschap- en Arbeidsrecht. Daarnaast is zij docent aan Tilburg University waar zij doceert in het vak oefenrechtbank. Eveneens schreef zij het handboek cliëntenraden en studeerde cum laude af voor de specialisatieopleiding arbeidsrecht van de Grotius Academie.

Sanne Luiten

Sanne Luiten

Advocaat

Sanne Luiten is als juridisch medewerker verbonden aan De Voort Advocaten | Mediators. Hier is zij niet alleen te vinden in de wereld van het medezeggenschapsrecht, maar adviseert ook in het individuele en collectieve arbeidsrecht. Hierin is zij cum laude afgestudeerd.

Advocatenkantoor De Voort Advocaten | Mediators behoort tot de top 3 van kantoren in Nederland op het gebied van medezeggenschapsrecht. Een team van negen gespecialiseerde advocaten is dagelijks actief in dit werkveld en ondersteunt ondernemingsraden en bestuurders van middelgrote bedrijven tot beursgenoteerde concerns, zowel nationaal als internationaal. Tevens is het team zeer actief binnen de (semi-)publieke sector, waaronder overheden, zorg en onderwijs. Binnen deze branches worden ook medezeggenschapsraden en cliëntenraden bijgestaan.

Bezoekadres:
De Voort Advocaten | Mediators
Professor Cobbenhagenlaan 75
5037 DB Tilburg

Telefoon: 013 466 88 88 (tijdens kantooruren)
E-mail: advocaten@devoort.nl

Kijk meer webinars op ons YouTube kanaal

Gegevens

Datum:
17 april
Tijd:
11:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar Online