Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Webinar: de ondernemingsraad en ’de fase voordat er een adviesaanvraag is’

27 september 2019 | 10:00 - 11:00

Wie denkt dat het werk van de ondernemingsraad pas begint op het moment van de adviesaanvraag heeft het mis. Ook voordat er een adviesaanvraag wordt neergelegd bij de ondernemingsraad, kan er van alles gebeuren  in de besluitvorming. De ondernemingsraad moet dan ook al worden betrokken. In die periode zijn er verschillende fases en vaak is niet helemaal scherp waar de ene fase begint en de ander eindigt. In deze webinar staat de periode voorafgaand aan de adviesaanvraag centraal. Wat moet er in de overlegvergadering aan bod komen? Wat is de scheidslijn tussen een besluit in voorbereiding en een voorgenomen besluit? Hoe werkt het adviesrecht bij pilots?

Jolande Janssen en Dennis Schwartz, advocaten bij De Voort Advocaten | Mediators, beantwoorden deze vragen en brengen met name de voorfase voor de adviesaanvraag in kaart. Want die mag niet worden onderschat!

Jolande Janssen

Jolande Janssen

Advocaat

Jolande Janssen is expert op snijvlak van medezeggenschap en ondernemingsrecht. Met name fusies, overnames en financieringen. Docent aan Tilburg University. Tevens actief op sportrecht en zorgrecht. Schreef het Handboek voor Cliëntenraden. Studeerde cum laude af voor specialisatieopleiding arbeidsrecht. Zij is tevens bestuurslid bij de Beroepsvereniging voor Medezeggenschapsprofessionals (BVMP).

Dennis Schwartz

Dennis Schwartz

Advocaat

Dennis Schwartz is juridisch medewerker Medezeggenschapsrecht bij De Voort Advocaten I Mediators. Hij houdt zich al jaren bezig met het medezeggenschapsrecht en het arbeidsrecht.

Advocatenkantoor De Voort Advocaten | Mediators behoort tot de top 3 van kantoren in Nederland op het gebied van medezeggenschapsrecht. Een team van negen gespecialiseerde advocaten is dagelijks actief in dit werkveld en ondersteunt ondernemingsraden en bestuurders van middelgrote bedrijven tot beursgenoteerde concerns, zowel nationaal als internationaal. Tevens is het team zeer actief binnen de (semi-)publieke sector, waaronder overheden, zorg en onderwijs. Binnen deze branches worden ook medezeggenschapsraden en cliëntenraden bijgestaan.

Bezoekadres:
De Voort Advocaten | Mediators
Professor Cobbenhagenlaan 75
5037 DB Tilburg

Telefoon: 013 466 88 88 (tijdens kantooruren)
E-mail: advocaten@devoort.nl

Kijk meer webinars op ons YouTube kanaal

Gegevens

Datum:
27 september 2019
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar Online