Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Wet normalisering rechtspositie ambtenaren

31 januari | 10:00 - 11:00

Op 1 januari 2020 gebeurt het. De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren treedt dan in werking. Dat betekent dat een grote groep ambtenaren werknemer wordt. Deze ‘genormaliseerde’ ambtenaren werken per 1 januari 2020 op basis van een arbeidsovereenkomst. Het arbeidsrecht is vanaf dat moment op hen van toepassing, naast de (nieuwe) Ambtenarenwet 2017. Een cao kan de rechtspositieregeling vervangen. Het civiele procesrecht gaat gelden, in plaats van het bestuursrecht. De arbeidsverhouding van deze groep ambtenaren wordt namelijk zoveel mogelijk gelijk getrokken met die van werknemers in de marktsector. Dat heeft grote impact. Niet alleen voor de betreffende medewerkers, maar ook voor de positie van de ondernemingsraad en de vakbonden. Wat is er gewijzigd? Welke aandachtspunten gelden voor ondernemingsraden?

Dr. mr. Steven Jellinghaus geeft in dit webinar uitleg over de wijzigingen en praktische tips.

Steven Jellinghaus

Steven Jellinghaus

Advocaat

Steven Jellinghaus is advocaat Medezeggenschaps- en arbeidsrecht en toonaangevend op het gebied van medezeggenschap in Nederland. Als advocaat, arbiter, mediator, auteur en universitair docent van Tilburg University. Hij is gepromoveerd op de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. Lid van diverse besturen, werkgroepen en commissies.

Advocatenkantoor De Voort Advocaten | Mediators behoort tot de top 3 van kantoren in Nederland op het gebied van medezeggenschapsrecht. Een team van negen gespecialiseerde advocaten is dagelijks actief in dit werkveld en ondersteunt ondernemingsraden en bestuurders van middelgrote bedrijven tot beursgenoteerde concerns, zowel nationaal als internationaal. Tevens is het team zeer actief binnen de (semi-)publieke sector, waaronder overheden, zorg en onderwijs. Binnen deze branches worden ook medezeggenschapsraden en cliëntenraden bijgestaan.

Bezoekadres:
De Voort Advocaten | Mediators
Professor Cobbenhagenlaan 75
5037 DB Tilburg

Telefoon: 013 466 88 88 (tijdens kantooruren)
E-mail: advocaten@devoort.nl

Kijk meer webinars op ons YouTube kanaal

Gegevens

Datum:
31 januari
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar Online