Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) en de rol van de ondernemingsraad

21 juni | 10:00 - 11:00

Op 5 februari 2019 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) aangenomen. Het wetsvoorstel beoogt het arbeidsrecht op een aantal onderwerpen ingrijpend te wijzigen. Het is de bedoeling dat er een betere balans op de arbeidsmarkt ontstaat. Het kabinet wil dat vast minder vast wordt en flexwerk minder flex. Voor een deel vormt de Wab een correctie op de Wet werk en zekerheid (Wwz), die in 2015 van kracht is geworden. Als het wetsvoorstel ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen, gaat het arbeidsrecht opnieuw op de schop. Zo wordt de ketenregeling (weer) aangepast, veranderen de regels inzake de transitievergoeding en wordt er een nieuwe ontslaggrond geïntroduceerd. Ook krijgen oproepkrachten een zekerdere positie en gaan er specifieke regels gelden voor payrollkrachten.

In dit webinar vertellen Lieke van den Eijnden en Manouk Milbou, advocaten bij De Voorts Advocaten en Mediators, u alles over de veranderingen die organisaties te wachten staan en de rol van de ondernemingsraad hierin. Ook voor ondernemingsraden is het immers van belang om op te hoogte te zijn van de laatste arbeidsrechtelijke ontwikkelingen.

Lieke van den Eijnden

Lieke van den Eijnden

Advocaat

Lieke volgt de ontwikkelingen in het arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht op de voet. Gebruikt dit in haar advisering, procedures en als docent van diverse cursussen. Heeft specialisatieopleiding arbeidsrecht met goed gevolg afgerond en heeft diverse publicaties op haar naam staan. Zij houdt zich tevens bezig met het privacyrecht.

Manouk Milbou

Manouk Milbou

Advocaat

Manouk is een enthousiaste advocate medezeggenschapsrecht, arbeidsrecht en sportrecht bij De Voort Advocaten |Mediators in Tilburg met zowel een juridische als bedrijfskundige kijk op vraagstukken.

Advocatenkantoor De Voort Advocaten | Mediators behoort tot de top 3 van kantoren in Nederland op het gebied van medezeggenschapsrecht. Een team van negen gespecialiseerde advocaten is dagelijks actief in dit werkveld en ondersteunt ondernemingsraden en bestuurders van middelgrote bedrijven tot beursgenoteerde concerns, zowel nationaal als internationaal. Tevens is het team zeer actief binnen de (semi-)publieke sector, waaronder overheden, zorg en onderwijs. Binnen deze branches worden ook medezeggenschapsraden en cliëntenraden bijgestaan.

Bezoekadres:
De Voort Advocaten | Mediators
Professor Cobbenhagenlaan 75
5037 DB Tilburg

Telefoon: 013 466 88 88 (tijdens kantooruren)
E-mail: advocaten@devoort.nl

Kijk meer webinars op ons YouTube kanaal

Gegevens

Datum:
21 juni
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar Online