Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop Basis Wet en OR-regelgeving

18 februari | 11:00 - 12:00

De ondernemingsraad dankt zijn bestaan aan de Wet op de Ondernemingsraden. In deze wet zijn de regels en bevoegdheden vastgelegd tussen de organisatie en de ondernemingsraad. Als OR-assistent wordt er dan ook van je verlangd dat je hiervan op de hoogte bent. Maar ook dat je op de hoogte bent van verdere wetten waarmee de ondernemingsraad regelmatig te maken heeft, zoals de Arbowet. Verder weet je als eerste aanspreekpunt voor OR-verkiezingen precies hoe de verkiezingsprocedure verloopt en hoe je de organisatie daarbij kunt ondersteunen.

De module Wet en Regelgeving zorgt dat je op de hoogte bent van de basis wet- en regelgeving die voor het medezeggenschapswerk van belang zijn en je begrijpt de kaders waarbinnen het medezeggenschapswerk wordt uitgevoerd. Deze module gaat in op het informatie-, initiatief-, advies- en instemmingsrecht, maar ook het scholings- en overlegrecht.

Na het volgen van deze module:

  • Heb je inzicht in de Wet op de Ondernemingsraden en de Arbowet.
  • Ben je op de hoogte van de kaders van de Wet op de Ondernemingsraden, meer in het bijzonder van het advies- en instemmingsrecht van de ondernemingsraad.
  • Kun je reglementen en convenanten lezen en begrijpen waarom bepaalde bepalingen in het reglement en convenant zijn opgenomen
  • Ben je op de hoogte van het scholingsrecht, het informatierecht en andere faciliteiten van de ondernemingsraad
  • Weet je hoe de verkiezingen worden opgezet
  • Kun je de ondernemingsraad en VGWM-commissie verwijzen naar de Arbowet en bijbehorende regelgeving en doorverwijzen wanneer het te complex wordt.
 Manouk Milbou

Manouk Milbou

Advocaat

Manouk is advocaat medezeggenschapsrecht en arbeidsrecht bij De Voort Advocaten | Mediators te Tilburg. Zij heeft naast een rechtenstudie ook een bedrijfskundestudie afgerond en kan kwesties vanuit een verschillende invalshoek benaderen.

 

Meer informatie over de workshop

Gegevens

Datum:
18 februari
Tijd:
11:00 - 12:00
Evenement Categorie:
Website:
https://opleiding.or-ondersteuning.nl/2017/09/17/wet-en-regelgeving-basis/

Organisator

OR-ondersteuning Opleidingen B.V.
Telefoon:
0182 231 270
E-mail:
info@or-ondersteuning.nl
Website:
https://opleiding.or-ondersteuning.nl/

Locatie

Webinar Online