HET GROTE AS-ONDERZOEK

Onderzoek naar de tijdsbesteding, werkzaamheden en beloning van de ambtelijk secretaris ondernemingsraad

Als ambtelijk secretaris van een ondernemingsraad bekleed je een bijzondere positie. Je bent een professional in medezeggenschap zonder dat je lid bent van de ondernemingsraad. Vaak ben je de enige ambtelijk secretaris in de organisatie en val je functioneel niet onder een afdeling. Daarnaast zien we jouw functie de laatste jaren groeien en veranderen van een uitvoerend, secretarieel niveau naar een meer beleidsmatig of adviserend niveau. We zien ook dat de opleidingen daarmee variëren van MBO- tot op HBO+-niveau en salarissen die nogal uiteen lopen. Kortom de functie van ambtelijk secretaris is enorm in ontwikkeling, waar we als OR-ondersteuning graag meer over willen weten.

Onafhankelijke onderzoek*

OR-ondersteuning heeft organisatieadviesbureau EPROM gevraagd een onafhankelijk onderzoek te verrichten. Het onderzoek is kwantitatief en redelijk algemeen van opzet. De vragen zijn bedoeld om inzicht te krijgen in jouw functie als ambtelijk secretaris, in welke organisatie en sector je werkzaam bent en voor hoeveel uur. Het gaat in op het soort werkzaamheden je op welk niveau uitvoert (of verantwoordelijk voor bent) en wat je positie in het functiehuis is of wat je beloning is.

Wat betekent dit onderzoek voor jou?

Als ambtelijk secretaris heb je in je solistische functie weinig vergelijkingsmateriaal. Dit onderzoek geeft je kennis en informatie over je eigen functie in vergelijking tot andere ambtelijk secretarissen. Je krijgt bovendien inzicht of jouw beoordeling marktconform is.

* Jouw antwoorden op deze vragen zijn niet persoonlijk terug te herleiden. De anonimiteit is gewaarborgd. Zodra de resultaten van het onderzoek bekend zijn, maken wij de resultaten openbaar. Mocht je de resultaten persoonlijk willen ontvangen, laat dan onderaan het onderzoek je e-mailadres achter.  
Maak kans op een opleidingsmodule van AS-opleidingen

Doe mee met het onderzoek en maak kans op een module van AS-opleidingen – praktijkgerichte opleidingen voor de ambtelijk secretaris. We verloten onder de inzenders van dit onderzoek een module van 2 dagdelen naar wens.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onafhankelijke organisatieadvies bureau EPROM. EPROM is gespecialiseerd in organisaties, HR-beleid, arbeidsvoorwaarden, functies, beloning en medezeggenschap.