“Ontwikkelingen in de maatschappij en in organisaties hebben impact op medezeggenschap. Nieuwe vormen van zeggenschap ontstaan. Dat vraagt om flexibiliteit van de organisatie en dus van de OR-professional. Wij zien dat door de moderne zeggenschap de nadruk op andere vaardigheden komt te liggen. Dat is de reden dat OR-ondersteuning besloten heeft om samen met topdocenten modulaire opleidingen te ontwikkelen die goed aansluiten op de vraag van de medezeggenschap. De modules zijn altijd relevant en actueel.”, aldus  Liza Arends, directeur OR-ondersteuning.

De opbouw is uniek. Modules die gericht zijn op het aanleren van vaardigheden en naadloos aansluiten op de praktijk. En die de moderne ambtelijk secretaris de tools geeft om de ondernemingsraad en/of de gehele medezeggenschap te ondersteunen, begeleiden en adviseren. Om maar twee onderwerpen te noemen: moderne vergadertechnieken en procesbegeleiding.

Nu kunnen ook zij-instromers (HR-adviseurs en OR-leden) zich gemakkelijk ‘omscholen’ tot de moderne ambtelijk secretaris. Professionals die van hun passie voor medezeggenschap hun beroep willen maken.

De opleidingen gaan in september 2018 van start. Voor meer informatie: AS-opleidingen

AS-opleidingen is een initiatief van OR-ondersteuning, intermediair en uitzendbureau voor medezeggenschapsspecialisten. OR-ondersteuning heeft sinds de oprichting in 2004 grote deskundigheid opgebouwd op het gebied van ambtelijk secretarissen. Wij werken voor en met ambtelijk secretarissen.

Assistent ondernemingsraad

Beleidsmedewerker ondernemingsraad

Adviseur ondernemingsraad