WEBINAR: Actualiteiten Reorganisatie & Sociaal plan

Vindt plaats op 16-02-2024 | 11:00 - 12:00

“Het aantal reorganisaties in het Nederlandse bedrijfsleven is dit jaar toegenomen, en ze zijn ook groter in omvang dan in 2022. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Financieel Dagblad over beide jaren. Analisten voorzien geen massaontslagen, maar vrezen wel voor afkalvende werkgelegenheid in de industrie.” (FD 12 december 2023). Dat ziet ook Maarten van Kempen, advocaat arbeids- en medezeggenschapsrecht bij Pallas advocaten en tevens universitair docent aan de Universiteit Utrecht, in de toename van het aantal advieszaken van ondernemingsraden over reorganisaties.

Pallas en OR-ondersteuning organiseren daarom tijdens de maand van de medezeggenschap op vrijdag 16 februari de webinar ‘De rol van de OR tijdens reorganisaties’

Maarten van Kempen

Advocaat Arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht

Maarten is een ervaren arbeidsrecht advocaat. Hij wordt vaak ingeschakeld bij complexe arbeidsgeschillen en (internationale) governance- en medezeggenschapsvraagstukken. Maarten publiceert over uiteenlopende arbeidsrechtelijke onderwerpen en governance vraagstukken. Zijn bijdragen zijn onder meer te vinden in de diverse arbeidsrechtelijke vakbladen en het Financieele Dagblad. Vanaf 2022 doceert hij de vakken Reorganisatie en Verdieping Medezeggenschapsrecht aan de juridische faculteit van de Universiteit Utrecht.

Over Pallas Advocaten

Pallas Advocaten is de premium boutique op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschaprecht met een internationale focus. De visie en strategie van Pallas Advocaten – om de onderscheidende dienstverlening continu te verbeteren en uit te dragen binnen het speelveld van ondernemingsraden – wordt mede ingevuld door het Team Medezeggenschap van Pallas Advocaten. Dit team bestaat uit gespecialiseerde advocaten en heeft jarenlange ervaring bij de juridische begeleiding van ondernemingsraden bij complexe medezeggenschapsvraagstukken.

Bezoekadres:
Pallas Advocaten
Willemsparkweg 82
1071 HL Amsterdam

Telefoon: 085 070 47 12 (tijdens kantooruren)
E-mail: info@pallas.nl

Dit evenement is reeds gestart of afgelopen.

0182 231 270