Meer inzicht in de functie van ambtelijk secretaris ondernemingsraad – het grote AS-onderzoek

Geplaatst op 19 maart 2020

Het grote AS-onderzoek van start

 OR-ondersteuning is samen met organisatieadviesbureau Eprom gestart met het grote online AS-onderzoek naar de tijdsbesteding, werkzaamheden en beloning van de ambtelijk secretaris ondernemingsraad. 

Wie is die ambtelijk secretaris eigenlijk? 

De ambtelijk secretaris ondernemingsraad is een bijzonder fenomeen. Deze medezeggenschapsprofessional is vaak de enige in zijn soort binnen de organisatie en valt functioneel niet onder een afdeling. Zijn taken kunnen heel breed zijn en dezelfde functie kan van MBO tot op HBO+ niveau worden uitgevoerd. Vooral die diversiteit maakt dat er geen algemene, vergelijkbare informatie beschikbaar is over de functie van ambtelijk secretaris.

Daarom heeft OR-ondersteuning organisatieadviesbureau Eprom gevraagd een onafhankelijk, landelijk onderzoek te verrichten. In samenwerking met de verenigingen BVMP, NVMZ en LOMOZ zijn vervolgens de vragen tot stand gekomen. Het onderzoek geeft inzicht in:

Het grote AS-onderzoek is te vinden via de site van OR-ondersteuning of EPROM.

Over Eprom

Eprom is een gespecialiseerd organisatieadviesbureau. Wij richten ons op het fundament van organisaties: iedereen weet wat van hem of haar wordt verwacht en ervaart daarbij passende arbeidsvoorwaarden. Samen met u zorgen we ervoor dat deze kloppen met uw ambities.

Doe mee met het grote AS-onderzoek

0182 231 270