Binnen een ondernemingsraad kan het er soms heftig aan toegaan, zeker als er sprake is van roddels die de boel polariseren. Het kan de samenwerking bemoeilijken en de sfeer flink beïnvloeden. Maar…
Ondernemer en ondernemingsraad kunnen afspraken vastleggen in een convenant (Artikel 32-2 WOR). In een convenant kunnen specifieke onderwerpen, afspraken en procedures worden vastgelegd die niet…
De rol van ambtelijk secretarissen in overlegvergaderingen van de ondernemingsraad kan variëren. Sommigen vinden dat zij een actieve rol moeten hebben – en dus niet alleen notuleren – , terwijl…
Medezeggenschap is belangrijk voor alle werkenden, ook voor flexwerkers zoals: oproepkrachten uitzendkrachten payrollers of gedetacheerden. Volgens de WOR hebben deze…
“Het aantal reorganisaties in het Nederlandse bedrijfsleven is dit jaar toegenomen, en ze zijn ook groter in omvang dan in 2022. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Financieel Dagblad over…
Up to date het nieuwe jaar in? Steven Jellinghaus blikt met u terug op de belangrijkste rechtspraak en wetswijzigingen van 2023! We kijken ook alvast vooruit en vertellen in een notendop wat…
Het instemmingsrecht is allesbehalve stil blijven zitten. We zien ontwikkelingen in de benadering door rechters bij de vraag of er vervangende instemming moet worden verleend. Daarnaast zijn er…
Een poll is een eenvoudige manier om de mening te peilen over onderwerpen die ambtelijk secretarissen bezighouden. Hun betrokkenheid bij zien we ook terug in het stijgende aantal deelnemers aan de…
OR-ondersteuning, uitzendbureau en intermediair voor de medezeggenschap, en Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ), kennis en leernetwerk voor cliëntenraden in de zorg, hebben hun expertise…
Meld je aan voor onze updates!