Voor een woningcorporatie in Amsterdam zoeken wij een ervaren ambtelijk secretaris ondernemingsraad die proactief onderwerpen bespreekt met het Dagelijks Bestuur van de ondernemingsraad en de gehele ondernemingsraad. Je komt met ideeën om te bespreken met de bestuurder, maar brengt ook deskundige kennis in op het gebied van de Wet op de ondernemingsraden en ook hoe OR-zaken op een goede manier kunnen worden opgepakt.

Van belang is om te weten dat er van 26 april tot en met 2 mei 2021 verkiezingen zijn voor een nieuwe ondernemingsraad. Als je dus bij ons start ga je daar gelijk mee aan de slag.

Jouw werkdag

Jij gaat aan de slag met de ondernemingsraad en het Dagelijks Bestuur van de ondernemingsraad, je bent voor hun de steun en toeverlaat voor het organiseren van vergaderingen, verslaglegging, correspondentie met bestuurder. Maar gaat ook aan de slag met onderwerpen waar de ondernemingsraad meer verdieping in wil. Je adviseert de ondernemingsraad over het informatie, advies en instemmingsrecht. Je werkt actief aan notities en zoekt zaken uit. Je bent daarbij proactief in zaken oppakken. Kijkt ook waar verbetering gerealiseerd kan worden in de samenwerking tussen OR-leden, we vragen je daarin een coachende rol op te pakken. Niet alleen een coachende rol voor nieuwe OR-leden maar voor de gehele ondernemingsraad. Maar je hebt ook een coachende en samenwerkende rol, richting de organisatie en Bestuurder. Staat open voor vernieuwende ideeën over het verloop van OR-zaken en neemt daarvoor ook initiatief.

Je kijkt ook naar de benodigde opleidingen, die relevant zijn voor OR-leden en zorgt ervoor dat zij zicht op persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelen.

Omdat jij een organisatiesensitief persoon bent heb je snel je (interne) netwerk op orde en zorg je dat alle OR-leden goed op de hoogte zijn. De ondernemingsraad heeft ook diverse commissies, zoals VGWM, Financiën etc., ook deze ondersteun je in hun werkzaamheden.

De ene dag werk je schriftelijk veel uit, de andere dag ben je in gesprek met collega’s die je nodig hebt voor de diverse onderwerpen. Je zorgt voor de realisatie OR-zaken en pakt ook werkzaamheden op ter ondersteuning het Dagelijks Bestuur. Je leest het; er ligt genoeg afwisselend werk op jou te wachten!

 

Leuke werkdag? Voor deze rol heb je het volgende in huis:

  • minimaal hbo werk- en denkniveau
  • een afgeronde vakopleiding is een pré;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • aantoonbare ervaring in een adviserende en coachende rol
  • organisatiesensitief, analytisch, secuur, pragmatisch;
  • enthousiast en proactief, waarbij je doel- en resultaatgericht werkt;
  • je bent een sociaal mensen-mens met een zakelijke aanpak;
  • daarnaast flexibel, initiatiefrijk, gericht op samenwerken en klantgericht;
  • je bent flexibel beschikbaar voor gemiddeld 12-16 uur per week. Donderdag beschikbaar zou fijn zijn.
l

Aanstelling

Zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) via een tussenovereenkomst (Belastingdienst nummer 9015550000-09-2) met OR-ondersteuning.

Duur

 In eerste instantie voor 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging

Werkdagen

De vergaderingen vinden doorgaans plaats op donderdag. Laat dit echter geen beletsel zijn om te reageren. Een andere dag is bespreekbaar. 

Locatie

De vergaderingen van de ondernemingsraad vinden digitaal plaats of in Amsterdam.

Procedure

Sluitingsdatum:

Datum gesprekken:

Startdatum:

Bijzonderheden:

Uiterlijk maandag 1 maart 2021 om 9.00 uur

Maandagmiddag 8 maart of dinsdagmiddag 9 maart 2021

Zo snel mogelijk.

Geen.

Interesse in deze opdracht?

Sta je nog niet ingeschreven bij OR-ondersteuning?