Ondersteuner Regionale Cliëntenraden Kwintes
(30 uur per week)

 

Ben jij de enthousiasmerende persoon die op coachende en ondersteunende wijze in staat is voorwaarden te schappen waardoor diverse raden zelf optimaal inhoud kunnen geven aan hun taak? Zie jij het als een uitdaging op de hoogte te zijn van wat leeft bij cliënten, de betrokkenheid van de leden te stimuleren, goed te luisteren en te zorgen voor een goede werksfeer en de kaders te kennen waarin de medezeggenschap vorm krijgt. Lees dan vooral verder, dit kan jouw nieuwe functie zijn.

De functie

De ondersteuner werkt onafhankelijk van de organisatie in opdracht van de regionale cliëntenraden en zet zich in om met de raden vorm te geven aan de inspraak en medezeggenschap van cliënten volgens de Wet Medezeggenschap Cliëntenraden Zorginstellingen. De ondersteuner helpt de raad bij het opbouwen en continueren van in- en externe contacten, waaronder die met de gesprekspartner volgens het beleid op medezeggenschap bij Kwintes. De ondersteuner coacht en ondersteunt de leden van cliëntenraden zodat zij invloed kunnen uitoefenen op de zorg die zij krijgen van Kwintes en voor bewoners van beschermde woonvormen/opvang, op de omgeving waarin zij wonen. In voorkomende situaties zijn andere taken onderdeel van je functie, bijvoorbeeld notuleren.

Voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn is het niet altijd eenvoudig om hun stem te laten horen. Zij kunnen onbedoeld steeds meer in een afhankelijkheidssituatie terecht te komen. Er kan geleidelijk een verschil ontstaan tussen de leef- en belevingswereld van de cliënt en de systeemwereld van de zorg. Het is daarom een belangrijke opdracht van Kwintes om zich tot het uiterste in te spannen dat de mening van cliënten wordt gehoord.

Als ondersteuner is je belangrijkste taak het coachen en faciliteren van de raden en de individuele leden, zowel op proces als inhoud. Je ondersteunt de verbondenheid binnen de raad, tussen de raad en anderen en levert samen met de raden een bijdrage aan de ontwikkeling van beleid op het gebied van medezeggenschap. Je neemt hierbij een onafhankelijke positie in. Het perspectief van de cliënten en de cliëntenraad is hierbij het uitgangspunt.

Het is een veelzijdige functie waarin je veelal zelfstandig werkt en vaak moet schakelen tussen de raden. De diversiteit van de raden, de cultuur en eigen behoeftes vraagt veel van jouw flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Je voert veel overleg en bewaakt gemaakte afspraken. Daarnaast adviseer en ondersteun je de raden ter bevordering (en positionering) van medezeggenschap binnen de organisatie. Naast de Centrale Cliëntenraad (CCR) en de Regionale Cliëntenraden (RCR), kent Kwintes ook  Lokale Cliëntenraden (LCR). Je werkt in een team van ondersteuners waarin je  kennis met elkaar deelt kennis en samen de ontwikkeling van de cliëntmedezeggenschap versterkt.

Jouw werkplek

Jouw werkgebied zijn de regio’s Gouda en Amersfoort

Over Kwintes

Kwintes ondersteunt mensen met psychiatrische of (tijdelijke) psychosociale problemen, vaak in combinatie met een acute, tijdelijke of langdurige huisvestingsvraag. Dit kunnen onder meer mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn, mensen met een hersenbeschadiging, dubbele diagnose, tienermoeders, jongeren en ouderen met autisme, slachtoffers van huiselijk geweld of zwerfjongeren zijn. Uitgangspunt hierbij is dat mensen een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, waarbij wordt gekeken naar wat men zelf kan en wil. Met 1.900 medewerkers en 350 vrijwilligers is Kwintes actief in meer dan 50 gemeenten in Flevoland, Utrecht, Zuid-Holland, Friesland en Gelderland.

Medewerkers omschrijven de cultuur binnen Kwintes als informeel en collegiaal. Men is bereid elkaar te helpen en er is een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid. Uit onderzoek blijkt dat de betrokkenheid van mensen bij de organisatie groot is. Kwintes is financieel gezond.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk en/of denkniveau;
 • Je hebt minimaal 2 a 3 jaar ervaring als ondersteuner van clientmedezeggenschap binnen een vergelijkbare organisatie;
 • Een duidelijke visie op clientmedezeggenschap;
 • Je hebt kennis van de wettelijke kaders van medezeggenschap of je wilt je hier graag in verdiepen;
 • Je hebt kennis van groepsprocessen en weet deze met de juiste interventies positief te beïnvloeden;
 • Zelfstandig werken gaat je goed af en je bent sterk in plannen en organiseren;
 • Je kunt goed acteren op de verschillende niveaus binnen de organisatie;
 • Je bent een verbinder, integer, kunt goed luisteren en in staat om een vertrouwensrelatie op te bouwen;
 • Je beschikt over coachingsvaardigheden en kunt dit succesvol inzetten in je werk;
 • Jouw kracht is procesmatig denken en je kunt goed schakelen tussen verschillende taken en werkzaamheden;
 • Je gaat een uitdaging niet uit de weg en durft een kritische en onafhankelijk houding aan te nemen;
 • Je hebt rijbewijs B en beschikking over een auto. Dit vanwege de aard van de werkzaamheden en de gewenste flexibiliteit hierin.

Ons aanbod

 • Een uitdagende baan voor 24-30 uur per week;
 • Een goed salaris tussen € 2.611,- en € 3.678,- op basis van 36 uur (CAO GGZ, FWG 50);
 • Een aanstelling van een jaar, met uitzicht op een vast contract;
 • Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33%;
 • Een uitstekende pensioenregeling waaraan Kwintes voor 50% bijdraagt;
 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel via de Kwintes Academie als extern;
 • Een telefoon en tablet van Kwintes;
 • Voordelig sporten, korting op producten en gratis lidmaatschap op Cultuurwerkt!
l

Aanstelling

Aanstelling van een jaar bij Kwintes, met uitzicht op een vast contract

Duur

In principe structureel

Werkdagen

In overleg

Locatie

Online en als het weer kan Gouda en Amersfoort 

Sollicitatieprocedure

Sluitingsdatum:

Datum gesprekken:

Startdatum:

Bijzonderheden:

Solliciteren vóór 26 april 2021 om 9.00 uur

Zo snel mogelijk.

Zo snel mogelijk.

Een VOG is een vereiste voor deze opdracht.

Interesse in deze opdracht?

Sta je nog niet ingeschreven bij OR-ondersteuning?