Presentatie en opname webinar: Conflicten voorkomen of in goede banen leiden

Geplaatst op 14 mei 2021

Ambtelijk secretarissen hebben een kwetsbare rol als bruggenbouwer. Conflicten over medezeggenschap komen namelijk vaak voor. Hoe kun je conflicten voorkomen? Of ze in goede banen leiden?

Rogier van Luxemburg (lid Bedrijfscommissie) en René van Oorschot (plv. secretaris Bedrijfscommissie) laten zien hoe je conflicten beter managet aan de hand van bemiddelingsverzoeken die de Bedrijfscommissie heeft gekregen. Daarnaast krijg je uitleg hoe de voorlichting van de Bedrijfscommissie jou als ambtelijk secretaris helpt om goed advies te geven aan je bestuurder en de ondernemingsraad.

Rogier van Luxemburg

Senior beleidsmedewerker VNG

Rogier van Luxemburg werkt bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten als senior beleidsmedewerker. Met een stevige juridische achtergrond onderhandelt hij over cao’s. Daarnaast is hij lid van de Bedrijfscommissie. In die rol bemiddelt hij bij conflicten over medezeggenschap.

René van Oorschot

Beleidsmedewerker SER

René van Oorschot werkt als beleidsmedewerker bij de SER en is plaatsvervangend secretaris van de Bedrijfscommissies voor de marktsectoren. In die rol ondersteunt hij leden van de Bedrijfscommissie bij bemiddelingsverzoeken van or’s en bestuurders. Van huis uit psycholoog heeft hij ruime ervaring als hr-adviseur en begeleider van ondernemingsraden.

0182 231 270