Slides en webinar ‘Ondernemingsraad en de primaat van de politiek’

Geplaatst op 15 september 2021

Het primaat van de politiek beperkt de medezeggenschapsrechten binnen de overheid behoorlijk. In dit webinar wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen op dit vlak. Ook zal het wettelijke kader nogmaals (kort) de revue passeren. Na het volgen van dit webinar bent u goed op de hoogte van de werking van dit leerstuk.

Opname van de webinar:

De presentatie:

Els Huisman

Advocaat / trainer / auteur

Els Huisman is specialist op het gebied van Ambtenarenrecht, Medezeggenschapsrecht en Overheid en bestuursrecht. Denk voor de expertise medezeggenschap dan aan (complexe) verandertrajecten en reorganisaties. In zulke trajecten komt de combinatie van haar juridische en bedrijfswetenschappelijke achtergrond goed van pas.
Daarnaast werkt Els aan haar proefschrift ‘Het primaat van de politiek binnen arbeidsverhoudingen in de publieke sector’. Startpunt is de arbeidsverhouding waarbij de rol van de overheid die van werkgever of bestuurder is. Een thema waar zij binnen de medezeggenschapspraktijk veel mee te maken heeft en dat voor velen ingewikkelde vraagstukken oplevert.

De Voort Advocaten | Mediators behoort tot de top 3 van kantoren in Nederland op het gebied van medezeggenschapsrecht. Een team van negen gespecialiseerde advocaten is dagelijks actief in dit werkveld en ondersteunt ondernemingsraden en bestuurders van middelgrote bedrijven tot beursgenoteerde concerns, zowel nationaal als internationaal. Tevens is het team zeer actief binnen de (semi-)publieke sector, waaronder overheden, zorg en onderwijs. Binnen deze branches worden ook medezeggenschapsraden en cliëntenraden bijgestaan. Juridische vraagstukken gaan niet alleen om wet- en regelgeving. Ook in de advocatuur draait vrijwel alles om mensen en onderlinge relaties. Samenwerken staat bij De Voort Advocaten | Mediators dan ook altijd centraal. Onze advocaten en hun ondersteuners zijn resultaatgericht, praktisch ingesteld en toegankelijk. Daarnaast houden we van aanpakken. We werken snel en zijn flexibel, denken mee, reiken alternatieven aan en hakken knopen door. Dat doen we op een wijze waarbij iedereen zich goed en begrepen voelt.

0182 231 270